logo

LD "GOLUB" PISAROVINA

 


 

   

LD "GOLUB" - PISAROVINA

Lovačka udruga i adresa

Lovačko društvo „GOLUB“ Pisarovina
Lučelnica 39, 10451 Pisarovina

Osobe za kontakt Predsjednik: Tomo Smolković - Lučelnica 57, 10451 Pisarovina
LovnikDamir Cebin - Cebini 22, 10010 Novi Zagreb
E-mail i www Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Broj i naziv lovišta nema lovište
Površina (ha) / Lovna površina (ha)  
Vrsta divljači Kapacitet lovišta Sadašnji broj Godišnji plan odstrela
       
       
       
200      
   
Od ostale divljači javljaju se  
Vrijedne trofeje  
Lovački dom i ostali objekti  
Ostalo (što nudi lovačka udruga)  
Kulturni i drugi sadržaji u okolici  
Obavijesti iz Lovačke udruge    
Fotogalerija
 
Ukratko o udruzi:

 Lovačko Društvo "Golub" iz Jamnice Pisarovinske osnovano je davne 1938. godine te je djelovalo i gospodarilo lovištem dugi niz godina i usprkos mnogim nedaćama uspjelo se samostalno održati sve do 1999. godine, kada je stjecajem okolnosti osnovana Lovačka Udruga "Vepar" koja je trenutni lovozakupnik zajedničkog lovišta br. 25 "Pisarovina - Jamnica" površine 4299 ha.

Udruga broji 66 članova te osim lova rješava probleme vezane uz lov, prihranu, nabavu divljači, održavanje i izgradnju lovno tehničkih i lovno gospodarskih objekata.

U jesenskim mjesecima vrši se berba poljoprivrednih kultura za prihranjivanje divljači zimi ugroženoj od leda i snijega.

U lovištu se nalazi 40 hranilišta za fazane i trče, 19 hranilišta za srne, 4 silažna stola, preko 30 solišta, 3 spremišta za kukuruz, 2 hranilišta za divlje svinje i jedno prihvatilište za sitnu divljač (volijera).

Lovište obiluje bogatom populacijom raznih vrsta koje možemo sve više vidjeti u priordi zahvaljujući zajedničkom angažiranju a to su srneća divljač, fazani, zec, trčka, sljuka, divlja patka, ponešto divlje svinje u prolazu. Od štetočina tu su lisica, divlja mačka, kuna, jazavac i tvor.

Osim lova za članove Društva, postoji mogućnost i organiziranja komercijalnog lova na neke plemenite vrste divljači. U tu svrhu planirano je proširenje Doma sa sadašnjih 180 m2 dogradnjom sale, proširenjem kuhinje i uređivanjem tavanskih prostorija za smještaj turista. Naš Dom je domaćin mnogih društvenih događanja unutar Općine Pisarovina.