4. Lovno – kinološki kup “Sveti Hubert ” Zagrebačke županije.

ls-zagrebacke-zupanije-130Četvrti lovno – kinološki kup „ Sveti Hubert “ Zagrebačke županije održan je u nedjelju 15.09.2013. godine na terenima Zajedničkog otvorenog lovišta broj I/125 Pisarovina – Jamnica. Pokrovitelj natjecanja bila je Zagrebačka županija a domaći je bilo LD “Vepar” Jamnica Pisarovinska. Kup je bio i izborno natjecanje za sastav ekipe Lovačkog saveza Zagrebačke županije na Lovno – kinološkom kupu Sv. Hubert HLS-a koji će se održati 4. i 5. listopada u Jastrebarskom. Natjecanje je održano prema Pravilniku HLS-a a sudili su lovno kinološki suci HLS-a Zlatko Novak i Branko Riđan.

Svi natjecatelji su nastupili u jednoj bateriji. Vremenski uvjeti su bili vrlo nepovoljni jer se je natjecanje odvijalo na terenima pokrivenim  gustom vegetacijom a bila je i dosta visoka temperatura  što je ometalo pse i lovce u radu.
Po završetku natjecanja suci su komentirali nastup svakog natjecatelja i proglasili rezultate 4. Kupa Zagrebačke županije:

  1. mjesto   Zoran Postić         sa psom ARIS  (NJOP)
  2. mjesto   Ivan Gligora         sa psom GROM ART OF FERMA   (NJKP)
  3. mjesto  Marko Bačurin       sa psom QVANTO OD BAČURINA  (NJOP)
  4. mjesto  Vladimir Mirenić     sa psom LORD  (ES)

Navedeni natjecatelji predstavljati će Lovački savez Zagrebačke županije na Državnom prvenstvu.
U ime organizatora LS Zagrebačke županije voditelj kinologije Nenad Bačurin je najuspješnijim natjecateljima uručio nagrade te zahvalio domaćinu LD „Vepar“ Jamnica Pisarovinska i sucima na uloženom trudu i zalaganju da se ovo natjecanje uspješno privede kraju unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama.

EKIPA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

SUCI I NATJECATELJI

PRVAK ŽUPANIJE


Tekst i fotografije: Zdravko Piškor