Zaprešićko lovačko društvo obilježilo 65 godina od osnutka

lovci-skupstina-zapresic_2010Redovita lovačka skupština Lovačkog društva Zaprešić ove je godine okupila mnoge goste iz lovačkih društava okolnih općina s kojima su proslavili 65 godina osnutka društva u Zaprešiću. Svečanoj skupštini priključili su se i predstavnici Grada gradonačelnik Željko Turk i njegov zamjenik Damir Benčević te predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zaprešića kao i predstavništvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva.


lovci-skupstina-zapresic_2010vRedovita lovačka skupština Lovačkog društva Zaprešić ove je godine okupila mnoge goste iz lovačkih društava okolnih općina s kojima su proslavili 65 godina osnutka društva u Zaprešiću. Svečanoj skupštini priključili su se i predstavnici Grada gradonačelnik Željko Turk i njegov zamjenik Damir Benčević te predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zaprešića kao i predstavništvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Zaprešićko lovačko društvo osnovano je 1945. godine i danas broji 64 člana te posjeduje dva lovačka doma; doma Novi Dvori i dom u Vrbini. U 65 godina postojanja dobili su mnoga priznanja i nagrade lovačkih društava i Ministarstva što dokazuje kako se radi o društvu koje itekako dobro gospodari.

„Naša suradnja nikada nije bila upitna i uvijek se rado odazivamo ovakvim okupljanjima jednako kao što se veselimo i vašem odazivu na naše skupštine. Čestitam vam na obljetnici i želim vam puno sreće u ostvarenju daljnjih planova. Neka vam je dobra kob!“
riječi su predsjednika DVDa Zaprešića Franje Prišćana koji se obratio domaćinima čestitajući im na velikoj obljetnici. Uz njega, kratkim govorima obratili su se i predstavnici Hrvatskog lovačkog saveza, Zagrebačkog lovačkog saveza, gostujućih Lovačkih društava iz okolnih općina, ali i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Damir Čičko te gradonačelnik i njegov zamjenik.

2_lovci-skupstina-zapresic_2010v.jpgNakon podnošenja prošlogodišnjeg izvještaja predstavljeni su planovi za lovnu godinu pred nama. Predviđeni prihodi za 2010. godinu iznose 206 tisuća kuna, a u planovima je predviđeno organiziranje skupnih lovova, nabava namirnica za prehranu životinja, provođenje cijepljenja, čišćenje lovišta od glomaznog otpada i uređenje lovačkih domova te mnogi drugi poslovi.

Izvor: www.zapresic.hr | 10.04.2010.