Održana 24. Godišnja Skupština Lovačkog Saveza Zagrebačke Županije

Na području Vukomeričkih Gorica nedaleko Velike Gorice, u restoranu „Izletište Ključić Brdo“, 24.svibnja 2018.g. održana je 24. redovna Skupština Lovačkog saveza Zagrebačke županije

Skupštinom je predsjedavalo radno predsjedništvo u sastavu, predsjednik Marinko Šebečić i dopredsjednici Željko Vugrić i Robert Đuranec.

Osim uobičajenog radnog dijela gdje su zastupnicima prezentirana izvješća o radu u protekloj godini te prijedlozi Programa rada i Plan prihoda i rashoda Saveza za 2019. godinu, na svečanom dijelu Skupštine veteranima su uručene Povelje za dugogodišnje članstvo.

Lovački savez Zagrebačke županije danas ima 71 redovnog člana i 9 pridruženih članova , sa preko 3000 lovaca.

Skupštini su prisustvovala 57 delegata redovnih članova i 4 delegata pridruženih članova.

Skupštini su nazočili Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije, Ivanka Kranjčević Bišćan, izaslanica pročelnika Upravnog odjela  za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Ivica Budor, tajnik HLS-a, izaslanik predsjednika HLS-a Đure DečakaAnte Medak, lovni inspektor i naši najtrofejniji kinolozi Nikolina Koščević i Zoran Postić.

DSC 2996-1 resized

Prisutnima  se obratio zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić. Naglasio je dobru suradnju Zagrebačke županije i Lovačkog saveza Zagrebačke županije. Tajnik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, iznio je detalje o zajedničkoj polici za pokriće štete na motornim vozilima. Na zajedničkom osiguranju se radi već par mjeseci , pokriće se odnosi na sva lovišta u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik LS Zagrebačke županije Marinko Šebečić je istaknuo kako naše članice opterećuje i štete na poljoprivrednim kulturama. Zbog toga je naš Savez zatražio ponudu od osiguravajućih kuća za izradu police za pokriće šteta na poljoprivredi za lovišta Zagrebačke županije.

U sljedećoj godini predstoji na produljenje lovozakupa, a samim tim i izrada Lovno – gospodarskih osnova.

Hrvatski lovački savez je spreman preuzeti izradu osnova za sve zainteresirane naše članice.

DSC 3036-1 resized

Na svečanom dijelu sjednice Skupštine Ivica Budor i Marinko Šebečić uručili su povelje Hrvatskog lovačkog saveza veteranima, lovcima sa preko 50 godina lovačkog staža. U ime veterana prisutnima se obratio Ivan Drobec sa emotivnim govorom.

Nakon svečanom dijela Skupštine, delegati i uzvanici družili su se uz obilnu večeru.

Tekst: LSZŽ

Fotografije . Željko Hrnčević

Fotogalerija:

{gallery}24. Skupstina LSZZ 24.05.2018.{/gallery}