ODRŽAN 2. MEĐUNARODNI SOKOLARSKI SUSRET

nasovna

Drugi međunarodni sokolarski susret uspješno je održan 13. studenog 2016. godine u zajedničkim lovištima kojima gospodare LD „Kuna“ Cvetković i HLD „Jastreb“ Jastrebarsko.

Susret je organizirao Lovački savez Zagrebačke županije pod pokroviteljstvom Grad Jastrebarskog i Hrvatskog lovačkog saveza, a u sklopu Dana grada Jastrebarskog.
Na imanju „Davy Crockett“sokolare su dočekali predsjednika Lovačkog  saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić i tajnika Saveza Slavoljub Marčićev.
U ime grada sokolarima je dobrodošlicu poželio zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar. Petnaestak sokolara iz različitih dijelova Hrvatske izložilo je svoje sokolarske ptice na radost brojnih prisutnih.
2154

Nakon jutarnjeg gableca u lijepom lovačkom okruženju započeli su sokolarski dan.

Dobrodošlica sokolarima -predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić, zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog Stipe Bučar, vođe sokolara na terenu Stjepan Kenig i
tajnik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Slavoljub Marčićev.

Vođa sokolara na terenu bio je prokušani lovac Stjepan Kenig . Susret je započeo najtrofejniji svjetski lovni kinolog i vrhunski sokolar Hari Herak sa svojom sivom sokolicom letom na fazana .
Na manifestaciji je učestvovao veći broj jastrebova , nešto sokolova te dva sura orla. Orlovi su pobudili posebno zanimanje svih okupljenih. Sa orlovima je nastupio doajen hrvatskog
sokolarstva Marijan Žižanović sa sinom Janom, te već spomenuti Hari Herak. Skupu su prisustvovali i mlađi naraštaji koji su sa zanimanjem promatrali lov sokolarskih ptica.

Na kraju uspješnog dana podijeljena su priznanja i zahvalnice, a pehar za najuspješniji let zasluženo je dobio Hari Herak.
Gostoljubivi domaćini okrijepili su sve prisutne toplim lovačkim ručkom.

{gallery}Sokol11{/gallery}