Lovci jaskanskog kraja na središnjoj proslavi Dana Europe Jatrebarsko, 09. Svibnja 2018

Pod sloganom „Ponosan na kulturnu baštinu“ u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom održan je bogat kulturno-zabavni program povodom proslave Dana Europe.

 

2

U sklopu proslave “Dana Europe” upriličen je nastup kulturno-umjetničkih društava, održana je prezentacija narodnih nošnji s prostora županije, promenadna šetnja povijesnih osoba iz javnog života te je predstavljena tradicionalna „Cvetkovačka iža“ i nekadašnji način života u njoj. Također, perivojem su prodefilirale Svetojanske mažoretkinje u uniformama i KUD-ovi u narodnim nošnjama, a u svečanim odorama jaskanski lovci i vatrogasci. S posjetiteljima perivoja družili su se Vitezovi Zelingradski, a program je završio koncertom Mie Dimšić. 

3

Lovci su u svečanim odorama i zastavama prodefilirali parkom i na centralnoj pozornici predstavili se posjetiteljima. Predstavljanje su uveličali lovci sa psima i sokolari.

4

Uz same zidine dvorca lovci su se predstavili i lovačkim delicijama , tako da su posjetiteljima podijelili preko 200 porcija iz lovačke kuhinje.

5

Tekst: Slavoljub Marčićev

Slike: Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko, LS ZŽ

{gallery}Dan Europe{/gallery}