LOVAČKO DRUŠTVO „SRNJAK“ VOLAVJE NAGRAĐENO PRIZNANJEM MEĐUNARODNOG SAVJETA ZA LOV I ZAŠTITU DIVLJAČI (CIC)

priznanje-srnjak-v

Lovačkom društvu „Srnjak“ Volavje na Skupštini društva, koja je održana 08. travnja u Volavju, uručeno je vrijedno priznanja Međunarodnog savjeta za lov i zaštitu divljači.

Skupština društva održana je u obnovljenoj lovačkoj kući.

Lovačko društvo „Srnjak“ Volavje osnovano je 1999. godine, a prema broju članova (27 članova) spada među manja lovačka društva na području Zagrebačke županije.

Međutim, obzirom na način rada i aktivnost svojih članova, može se svrstati među najkvalitetnija društva u Zagrebačkoj županiji, o čemu svjedoči i jedinstveno priznanje Međunarodnog savjeta za lov i zaštitu divljači (CIC), međunarodne, nevladine i neprofitne organizacije u čiji je rad uključeno više od 50 država Svijeta, a koja ima za cilj zaštitu divljači i promociju lovstva, kao održivog načina upravljanja prirodnim resursima.

Ova organizacija funkcionira kroz koordinacijske forum u nordijskim zemljama, na području Mediterana te na području Srednje i Istočne Europe.

Priznanje za izuzetan doprinos u međunarodnoj promociji lovstva, predsjedniku društva dr.sc.Krunoslavu Pinturu, u ime koordinacijskog foruma za Srednju i Istočnu Europu uručio je predsjednik Foruma, ing. Tone Vršćaj.

Vrijedi spomenuti da je L.D. „Srnjak“ Volavje prvo društvo na području Republike Hrvatske koje je primilo ovakvo priznanje, ali i da iza ovog priznanja stoje godine uzornog rada u gospodarenju divljači i promociji lovstva krozbrojne aktivnosti.

Primjerice organizacije Akademskog lova u kojem sudjeluju renomirani stručnjaci iz područja lovstva i zaštite prirode iz Hrvatske ali i drugih europskih zemalja, znanstveno – nastavna suradnja s visokoškolskim ustanovama ali i izvrsna suradnja s lokalnom zajednicom.

Ovom iznimnom i jedinstvenom trenutku za Lovačko društvo „Srnjak“ Volavje, uz brojne uzvanike, svjedočili su u ime Grada Jastrebarsko gradonačelnik gosp. Zvonimir Novosel i zamjenik gradonačelnika gosp. Stipe Bučar.