LKK „ Sv. Hubert“ na prirodnu prepelicu pućpuru

hubert00001

Prvi puta u Hrvatskoj održan je u subotu 22. kolovoza, u organizaciji Lovačkog saveza Zagrebačke županije, lovno kinološki kup Sv. Hubert na prirodnu prepelicu pućpuru po pravilniku Hrvatskog lovačkog saveza, kao ideja predsjednika županijskog saveza Marinka Šebečića i potporu Hrvatskog lovačkog saveza.

Mjesto održavanja bilo je zajedničko otvoreno lovište broj I/140 „Orle“ lovozakupnika LD „Lovac“ iz Velike Gorice, čiji se predsjednik Zoran Postić, iako u ovom slučaju domaćin, rado odazvao manifestaciji i sam, također, sudjelovao kao natjecatelj. Zborno mjesto u ranojutarnjim satima bilo je popularni „Gord“ u Vukovini gdje je obavljena veterinarska kontrola okupljenih pasa, „čekiranje“ natjecatelja i otvorenje lovno kinološkog kupa. Ukupno je bilo prijavljeno petnaest sudionika iz desetak različitih lovačkih društava diljem Hrvatske, a bilo je i onih koji su potegnuli čak iz daleke Njemačke. Valja napomenuti i dobru suradnju sa Kinološkim društvom Velika Gorica koje djeluje na spomenutom području, te kako je najveći broj sudionika bio upravo iz njihovih redova. Ne smije se izostaviti niti jedinu lovkinju, Nikolinu Koščević, koja se pristala „ući u ring“ sa muškom konkurencijom.

Teren je odgovarao održanoj vrsti manifestacije, suđenje se odvijalo u dvije baterije sa srednje visokom vegetacijom. Vremenske prilike bile su dobre, temperatura oko 22° C, srećom kiše nije bilo. Sudačkom ekipom rukovodio je eminentni lovno kinološki sudac Stjepan Kenig, uz asistenciju „domaćih“ sudaca (Bačurin, Fabijanić, Novak, Riđan) i Petrlina iz susjedne županije.

Najbolji u obje baterije u baražu su ukrstili mačeve i nakon neizvjesne borbe Bojan Bilandžić sa njemačkom ptičarkom kratke dlake Arom, postao je pobjednik Prvog lovno kinološkog kupa Sv. Hubert na prirodnu prepelicu pućpuru i time je stekao titulu prvaka. Drugo mjesto i viceprvak postao je, sa samo dva boda razlike, Ivan Gligora, sa ženkom engleskog setera Lotte vom Kereswald. Ukupnim brojem bodova iz baterija određeno je treće mjesto koje je sa svojim njemačkim ptičarom kratke dlake Kompa V.G. osvojio Ivica Puškarić.

Na sveopće zadovoljstvo svaki je natjecatelj imao divljač u svom turnusu i nije bilo nikakvih primjedbi. Štoviše, valja napomenuti kako je bilo samo pohvala u nekoliko navrata, od same ideje i održavanja LKK Sv. Hubert na prepelicu kao nešto drugačijeg, do pohvale same organizacije.

Ovim putem LS Zagrebačke županije zahvaljuje se još jednom svima na sudjelovanju i upriličavanju samog događaja, uz nadu da će manifestacija prerasti u tradicionalno godišnje okupljanje.

AU:Nera Fabijanić mag.ing.agr

FO: Nera Fabijanić mag.ing.agr

{gallery}Hubert na prirodnu prepelicu{/gallery}