Prvenstvo Lovačkog saveza Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu – TRAP Oborovo 2011.

I ove godine, osmi puta zaredom održavaju se Dani lovstva Zagrebačke županije – središnja smotra lovstva zagrebačkog zelenog prstena. Kao posljednji u nizu županijskih gradova, ove godine domaćin manifestacije je Lovni ured Dugo Selo koji obuhvaća područje Grada Dugo Selo i Općina Brckovljani i Rugvica. Tradicionalno, manifestacija je započela Prvenstvom Lovačkog saveza Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu – disciplina trap koje je pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije održano u nedjelju, 11. rujna 2011. na streljani LD „Zec“ Oborovo u Oborovu.

Na otvorenju je sve prisutne pozdravio predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić. Istaknuo je da su strijelci Zagrebačke županije šesterostruki državni prvaci a od 2007. do 2009. godine taj su uspjeh ponovili tri puta zaredom i osvojili veliki prelazni pehar Hrvatskog lovačkog saveza u trajno vlasništvo. Naučeni na takve uspjehe, zaželio je puno uspjeha svim natjecateljima te da se prelazni pehar ponovo vrati u Zagrebačku županiju. Uz kratak pozdravni govor u kojem je svima zaželio ugodan boravak na području Općine Rugvice, natjecanje je ispaljivanjem počasnog hica otvorio načelnik Ivan Remenar.

Natjecale su se ekipe osam lovnih ureda Lovačkog saveza Zagrebačke županije s 48 natjecatelja u dvije serije po 15 meta. Na kraju, najbolja je bila ekipa Lovnog ureda Zaprešić sa 134 pogođene mete, drugo mjesto zauzela je ekipa Lovnog ureda Velika Gorica sa 132 pogotka, a treće mjesto pripalo je ekipi Lovnog ureda Jastrebarsko koja je postigla 127 pogodaka.

Finalisti na pisti

Šest najboljih pojedinaca iz ekipnog dijela sukladno Pravilniku o lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Zagrebačke županije, čini reprezentaciju Lovačkog saveza Zagrebačke županije na Prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza koje će se ove godine održati od 24. i 25. rujna u Gradu Zagrebu na streljani Luže. O neizvjesnosti natjecanja govori podatak da je šestero strijelaca pretendiralo na šesto mjesto u županijskoj reprezentaciji, a kroz shoot-out u finale se plasirao Ivan Trcak. U finalnoj seriji čak petorica natjecatelja je imalo maksimalnih petnaest pogodaka pa je konačan poredak određen shoot-out raspucavanjem. Za treće mjesto borili su se Davor Vuksan i Miroslav Lacković koji je nakon osme mete uspio izboriti pobjedničko postolje. Za titulu pojedinačnog prvaka raspucavali su Milivoj Tečec i Željko Strunjak koji je na kraju i osvojio titulu županijskog prvaka.

Reprezentacija Lovačkog saveza Zagrebačke županije s lijeva na desno: predsjednik Marinko Šebečić, od prvog do šestog mjesta Željko Strunjak, Milivoj Tečec, Miroslav Lacković, Davor Vuksan, Vlado Keleković, Ivan Trcak, voditelj lovnog streljaštva LSZŽ Stjepan Kirin

Najuspješnijim ekipama i pojedincima zaslužene nagrade uručio je predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić, a potpune rezultate možete vidjeti ovdje.

Inače, projekt Dani lovstva Zagrebačke županije pokrenuo je Lovački savez Zagrebačke županije u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije kako bi kroz organizaciju manifestacija koje obuhvaćaju promidžbene, edukativne, informativne, društvene i sportske aktivnosti prikazao široj društvenoj zajednici ulogu lovstva u očuvanju i zaštiti prirode, održivom razvoju lovnog gospodarenja i staništa divljači, uspostavi i održavanju biološke ravnoteže te održivom razvoju ruralnog prostora i lovnog turizma. Osim županijskog streljačkog prvenstva, u sklopu projekta planira se tisak knjige memoara lovačke tematike doajena lovstva dugoselskog kraja gosp. Silvija Arka, brošura o lovištima dugoselskog kraja, izložba lovačkih trofeja stečenih na području Lovnog ureda Dugo Selo, kup Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu, lovno-kinološki kup Zagrebačke županije i lovački bal.

Pobjednička ekipa Lovnog ureda Zaprešić