Dani lovstva Zagrebačke županije – Vrbovec 2012. Prvenstvo Lovačkog saveza Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu

vrbovec-201200003I ove godine, deveti puta zaredom održavaju se Dani lovstva Zagrebačke županije – središnja smotra lovstva zagrebačkog „zelenog“ prstena. Nakon završenog ciklusa domaćinstva svih osam županijskih lovnih ureda, ove godine domaćin manifestacije ponovo je Lovni ured Vrbovec koji obuhvaća područje Grada Vrbovca i općina Dubrava, Gradec, Preseka i Rakovec.

Tradicionalno, manifestacija je započela Prvenstvom Lovačkog saveza Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu – disciplina trap koje se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije održalo u nedjelju, 11. rujna 2011. na olimpijskoj streljani u Vrbovcu. U ekipnom dijelu natjecanja nastupile su ekipe svih osam lovnih ureda koji djeluju na području Lovačkog saveza Zagrebačke županije a šest najboljih strijelaca izborilo je nastup na Državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza koje će se održati na streljani Bzenica kod Pleternice 22. i 23. rujna ove godine.

Nakon pozdravnog govora predsjednika Lovačkog saveza Zagrebačke županije mr. Marinka Šebečića dr.vet.med. i voditelja lovnog streljaštva gospodina Stjepana Kirina tehničke detalje natjecanja pojasnili su suci Dražen Božić, Daniel Sedmak i Zvonimir Sedmak. Samo natjecanje je ispaljivanjem počasnog hitca simbolično otvorio potpredsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije gospodin Ivan Kralj.

Nakon dvije serije po 15 meta i raspucavanja za treće mjesto postignuti su slijedeći rezultati u ekipnoj konkurenciji.

Za ulazak u finale kroz shoot-out borili su se Tomislav Bezuh iz Lovnog ureda Zaprešić i Saša Sedmak iz Lovnog ureda Velika Gorica. U četvrtoj seriji u finale se plasirao Saša Sedmak.

Najbolja šestorica nastupila su u pojedinačnom finalu. Nakon dodatnih 15 meta, s ukupno pogođenih 43 meta, za treće mjesto borili su se Ivica Trcak iz Lovnog ureda Sveti Ivan Zelina i Milivoj Tečec iz Lovnog ureda Velika Gorica koji je u četvrtoj seriji shoot-outa osvojio treće mjesto. Dvojica najboljih, s ukupno pogođenih 44 meta bili su Miroslav Lacković i Željko Vađić, obojica iz Lovnog ureda Velika Gorica. Kroz dvije serije shoot-outa pobijedu je na kraju odnio Željko Vađić.

Čestitali i nagrade najboljima uručili su predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić, voditelj lovnog streljaštva Stjepan Kirin i domaćin natjecanja, predsjednik LD „Gaj“ Gradec gospodin Zdravko Tušek.

pdf STRELJASTVO-LSZS-EKIPNO-12-9-12.pdf    pdf STRELJASTVO-LSZZ-pojedinacno-12-9-12.pdf

vrbovec-201200001

DRUGOPLASIRANI LU SVETI IVAN ZELINA

vrbovec-201200002

POBJEDNICKA EKIPA LU VELIKA GORICA

vrbovec-201200003

POSTROJAVNJE EKIPA PRIJE POCETKA

vrbovec-201200004

REPREZENTACIJA LSZZ 2012

vrbovec-201200005

TRECEPLASIRANI LU ZAPRESIC

Ivanić Grad, 10. rujna 2012.

 

Tajnik:

Danijel Rukavina, univ.spec.