Lovci iz Zaprešića krenuli u lov na fazane

lov-zapresic-2010

Lovačko društvo `Zaprešić` 23. siječnja bilo je domaćin tradicionalnog novogodišnjeg lova za goste koji okuplja lovce iz Lovnog ureda Zagrebačke županije i šire, a na svečanom ručku im se pridružuju brojni uglednici iz gospodarskog i političkog života Grada Zaprešića.

lov-zapresic-2010Lovačko društvo `Zaprešić` 23. siječnja bilo je domaćin tradicionalnog novogodišnjeg lova za goste koji okuplja lovce iz Lovnog ureda Zagrebačke županije i šire, a na svečanom ručku im se pridružuju brojni uglednici iz gospodarskog i političkog života Grada Zaprešića.

Niska temperatura i tanki pokrivač snijega na tlu učinili su ambijent idealnim za ovogodišnji siječanjski lov na fazane. Deseci lovaca iz Zagrebačke županije, ali i gostiju iz Raba, Zeline i drugih lovačkih društava, krenuli su nakon pozdravnih riječi domaćina i predsjednika društva Vladimira Cvetka prema rijeci Krapini. Prekrasni lovni tereni lovišta Lovačkog društva `Zaprešić` oduševili su i ove godine goste koji su bili iznenađeni brojem fazana na našem području.
Nakon dvosatnog lova, uslijedio je kratak predah uz potok Črnec. Tamo su se vidno raspoloženi lovci ugrijali uz vatru i doručak, nakon čega su krenuli u drugi trip prema Lovačkom domu. Četverosatni lov završio je odavanjem počasti ulovljenim fazanima i ručkom organiziranom u čast uglednim gostima našega grada. Zabava je nastavljena uz pjesmu, lovačke specijalitete i kapljicu dobrog vina.
U razgovoru s organizatorima ovoga lova još jednom nam je potvrđeno da se članovi lovačkog društva ne bave samo lovom kao odstrijelom te da je lov puno više od toga. Na pitanje zašto su se odlučili na ovaj tip rekreacije, svi će spremno odgovoriti kako je za njih lov prilika da se druže s prijateljima i da osim sporta, uživaju u prirodi i brizi za životinje. Primjer tome je i činjenica da brinu za opstanak određenih vrsta u okolišu pa su tako u siječnju na naše područje pustili 20 novih zečeva i ukupno 200 fazana tijekom prošle godine.

Izvor: zapresic.hr