Lovci kod gradonačelnika Jastrebarskog

prijem jaska

Na današnji dan 03.11.2016. lovci slave blagdan svog zaštitnika Svetog Huberta, a tim povodom predstavnici lovaca s jaskanskog područja posjetili su Grad Jastrebarsko.

Prijam kod gradonačelnika Zvonimira Novosela dao je prostora da lovci međusobno razmijene iskustva i izazove s kojima se svakodnevno susreću na lovištima kojima gospodare.

„Lovstvo nije samo briga o lovištima već je to stoljetna tradicija koju naša lovačka društva održavaju živom.
Drago mi je da lovci i Grad Jastrebarsko dobro surađuju, a isto tako želim da se u budućnosti još više zbližimo i pokušamo vratiti trend lovstva na zavidnu razinu.

Svima vama dragi lovci čestitam blagdan vašeg zaštitnika Svetog Huberta!“, poručio je prisutnima gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Jaskanski lovci svojom djelatnošću služe na čast Gradu Jastrebarsko, a predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić i tajnik Slavoljub Marčićev u Savez nose iskustva našega kraja te tako, svojom stručnošću, doprinose razvoju jaskanskog lovstva.

U okviru Saveza djeluje osam Lovnih ureda, a jedan od tih je Lovni ured Jastrebarsko koji broji 15 društava koja gospodare lovištima, pa je ujedno i najveći.

Na području samog Grada Jastrebarskog djeluje 10 lovačkih društava, od kojih 6 sa te 4 bez lovišta, i to: „Srnjak“ Volavje, „Sokol“ Petrovina, „Golub“ Sv. Jana, „Sv.Hubert“ Desinec, „Kuna“ Cvetković, „Jastreb“ Jastrebarsko, „Srndać“ Plešivica, „SV. Hubert“ Jastrebarsko, „Vepar“ Jastrebarsko 06’ te Vepar“ Jastrebarsko 99“.

„Dobru daljnju suradnju s Gradom želim našim lovcima te da oni sami, kada su u mogućnosti, prepoznaju prilike za pravima koja im pripadaju. Kako lovci spadaju u sektor poljoprivrede na taj način mogu potraživati određena sredstva kako bi svojim lovištima što bolje gospodarili.

Svim lovcima čestitam blagdan Svetog Huberta i želim vam dobru kob!“, izjavio je ta kraj zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar.

Tekst: grad Jastrebarsko

{gallery}Lovci kod gradonacelnika{/gallery}