65 GODINA HLD “ORAO“ VRBOVEC

Posvecenje-zastave_120Da je lov u prvom redu uzgoj i zaštita divljači te briga za očuvanje prirodnih staništa, prema riječima predsjednika HLD „Orao“ Vrbovec gosp. Zvonka Vereša, glavno je načelo kojim se vode lovci toga društva. U nedjelju Svečanom Skupštinom obilježen je veliki jubilej 65 godina od osnutka društva.
HLD „Orao“ osnovano je 3. srpnja 1945. i jedno je od prvih lovačkih društava u Vrbovečkom kraju. Društvo danas ima 37 članova koji gospodare lovištem I/155 „Orao“ površine 4260 ha u kojem se uzgaja srneća divljač, zec i fazan kao glavne vrste divljači.

Da je lov u prvom redu uzgoj i zaštita divljači te briga za očuvanje prirodnih staništa, prema riječima predsjednika HLD „Orao“ Vrbovec gosp. Zvonka Vereša, glavno je načelo kojim se vode lovci toga društva. U nedjelju Svečanom Skupštinom obilježen je veliki jubilej 65 godina od osnutka društva.
HLD „Orao“ osnovano je 3. srpnja 1945. i jedno je od prvih lovačkih društava u Vrbovečkom kraju. Društvo danas ima 37 članova koji gospodare lovištem I/155 „Orao“ površine 4260 ha u kojem se uzgaja srneća divljač, zec i fazan kao glavne vrste divljači.Svečana skupština društva održana je 19. rujna u Vijećnici grada Vrbovca na kojoj su dodijeljena priznanja članovima društva te pojedincima i udrugama zaslužnim za rad i postignute uspjehe HLD „Orao“ Vrbovec.

Posvećenje zastaveZajednička fotografija

Predsjednik LS Zagrebačke županije gosp. Vladimir Cvetko predao je odlikovanja HLS-a Mati Brlečiću, Stjepanu Crnekoviću, Zvonku Abramobiću i Kristijanu Pavliću te odlikovanje II. Reda HLD „Orao“ Vrbovec. Za postignute uspjehe u razvoju lovstva i očuvanju okoliša Gradrad Vrbovec je HLD „Orao“ Vrbovec dodijelio „Godišnju nagrada grada Vrbovca“.
Priznanje HLD OraoRadno predsjedništvo 

Na svečanoj skupštini promovirana je i nova zastava društva koju su darovali kumovi Vlasta i Franjo Basar. Zastavu je na prigodnoj svečanosti u župnoj crkvi Sv. Vida posvetio velečasni Dubravko Lauš.

Po završetku službenog dijela u ugodnom ambijentu lovačkog doma u Celinama uz lovačke specijalitete i čuvene Vrbovečke kolače i zvuke tamburice nastavljeno je lovačko druženje sve do sitnih sati.

Izvrsni odbor HLD OraoU lovačkom domu