LOVNO KINOLOŠKI KUP

Lovkinje i lovci Lovačkog saveza Zagrebačke ţupanije ostvarili izvrsne rezultate na X Lovno
kinološkom kupu u Garčinu.

Untitreled

 

 Zoran Postić državni je prvak , naša muška ekipa osvojila je drugo mjesto.

U Bickom Selu nedaleko Garčina svečanim otvorenjem u petak 5. listopada započelo je državno natjecanje u X. lovno-kinološkom kupu „Sveti Hubert“ i IX. kupu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru Hrvatskog lovačkog saveza. Natjecanja su održana u lovištima lovačkog društva iz Garčina, članice LS-a Brodsko-posavske županije.  Okupljenim lovnim kinolozima i uzgajivačima lovnih pasmina pasa obratio se Mato Grgić, predsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije pod čijim je vodstvom protekla izvrsna organizacija lovno-kinoloških manifestacija. Poželjevši dobrodošlicu svima je zaželio ugodan boravak i izvrsne rezultate na samom natjecanju. Natjecateljima se obratio i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak koji je istaknuo važnost lovne kinologije za lovstvo te također zaželio svima obilje uspjeha na natjecanju te da najbolji pobijedi.

Boje Lovačkog saveza Zagrebačke županije su branili :
Muška ekipa : Zoran Postić, Vladimir Postić i Marijan Jandras.
Ženska ekipa u kategoriji ptičara : Nikolina Koščević i Petra Tomić
I još dvije lovkinje u kategoriji španijela : Mateja Starjački i Ana Marija Tašić.

Teren za Sv. Hubert bio je izvrstan ali težak, a natjecanje je otežala i visoka temperatura. Lovnokinološki suci Hrvatskog lovačkog saveza na X. lovnokinološkom kupu bili su Branko Riđan, Željko Dragičević, Zlatko Novak, Damir Grujić, Davor Vranić, Juraj Sertić, Stjepan Kenig, Anđelko Modrić, Lino Catela, Trpimir Vidaković, Branimir Šakić i Mato Kovačević.

Nakon natjecanja u šest baterija u baraž su ušli Zoran Postić iz LS-a zagrebačke županije, Hrvoje Kukas iz LS-a Grada Zagreba, Mile Jurišić iz LS-a Grada Zagreba, Vladimir Mirenić iz LS-a Zagrebačke županije, Alojz Šimunović iz LS-a Virovitičko-podravske županije i Zvonimir Dupelj iz LS-a Grada Zagreba.

Baraž su sudili Branimir Šakić, Trpimir Vidaković i Stjepan Kenig. Najbolji rezultat ostvario je Zoran Postić osvojivši 95 bodova s NJPO „Zara“ postavši tako ovogodišnji prvak. Drugo mjesto osvojio je Hrvoje Kukas s NJPK “Grilo Art of Ferma“, treće mjesto osvojio je Mile Jurišić s NJPK „Happy Gleblins“, četvrto Vladimir Mirenić s NJPO „Rafo od Postića“, peto Alojz Šimunović s EB „AKS-Bonko“, a šesto Zvonimir Dupelj s NJPO „Hari“.

Untitreled

U ekipnoj konkurenciji ulaskom u baraž sva tri natjecatelja Lovački savez Grada Zagreba osvojio je prvo mjesto sa 178 bodova. Drugo mjesto osvojio je Lovački savez Zagrebačke županije sa 169 bodova, a treće Lovački savez Osječko-baranjske županije sa 140 bodova.

U konkurenciji žena prvo mjesto osvojila je Petra Tomić s NJPK „Zana“, a drugo mjesto Nikolina Koščević s NJPO „Rinko od Postića“ .

Untitreled

U konkurenciji španijela prvo mjesto osvojio je Danijel Rukljač  iz LS-a Međimurske županije s SSe „Brut Proud king of Meryling“, drugo mjesto osvojila je Mateja Starjački iz LS-a Zagrebačke županije sa SSe „Brita“, treće mjesto osvojio je Silvije Varga iz LS-a Grada Zagreba sa SSe „Cyril Erik Avoirdunez“, a četvrto Ana Marija Tašić iz LS-a Zagrebačke županije sa SSe „Bajka“.

Untitreled

Lovnokinološki kup u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru osvojio je u pojedinačnoj konkurenciji Branko Gagić iz LS-a Grada Zagreba s JO „Daro Trški vrh“ i osvojena 192 boda. Drugo mjesto osvojio je Tomislav Damičević iz LS-a sa SK „Bara“ i osvojenim 191 bodom, a treće mjesto osvojio je Nikola Kasumović iz LS-a Ličko-senjske županije s PG „Pepsi“ i osvojenih 189 bodova. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Lovački savez Ličko-senjske županije za koji su nastupili Nikola Kasumović i Joso Vrkljan s ukupno 371 bodom. Drugo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Grada Zagreba za koji su nastupili ZvonimirDupelj i Branko Gagić s ostvarenih 348 bodova. Treće mjesto osvojio je Lovački savez Brodsko-posavske županije za koji su nastupili Tomislav Damičević i Nenad Mirosavljević s osvojenim 341 bodom.

Untitreled

Tajnik LS Zagrebačke županije, Slavoljub Marčićev

099 6060639