ZELENA ČISTKA U LOVIŠTIMA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

POZIV-NA-AKCIJU-CISCENJE-OKOLISA-2Lovački savez Zagrebačke županije poziva sve svoje članove da se uključe u projekt „ZELENA ČISTKA“ i tako još jednom pokažu značaj lovstva i lovaca u zaštiti prirode i okoliša.
Informacije o akciji i promotivni letak nalaze se ovdje:
 pdf POZIV-NA-AKCIJU-CISCENJE-OKOLISA.pdf    pdf ZMERGO-promo-letak.pdf

U informacijama o akciji možete pronaći i načine prijave za akciju kako biste službeno bili registrirani kao sudionici.

 


Poštovani,

 

POZIV-NA-AKCIJU-CISCENJE-OKOLISA-2U sklopu akcije Zelena čistka-jedan dan za čisti okoliš na dan 21.04.2012. održat će se koordinirana akcija čišćenja divljih odlagališta otpada. Ovim putem skrećemo Vam pozornost o mogućnosti uključivanja u ovu akciju. Hrvatski lovački savez uključio se kao partner u ovaj zahtjevni projekt javnom potporom udruzi Zelena akcija kao koordinatoru i idejnom začetniku akcije. Akciju su osim Hrvatskog lovačkog saveza poduprle mnogobrojne organizacije u RH i svijetu te će se u suradnji s njima pokušati locirati i prikupiti što više otpada i sanirati divlja odlagališta diljem Hrvatske.

Kako bi se evidentirao broj sudionika koji su se uključili u akciju ali i postigla efektivna učinkovitost molimo Vas da se kao sudionici akcije prijavite putem e-maila na:

hls@hls.t-com.hr ili helena@jedandan.com.hr

Akcija „Zelena čistka“ održava se i pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednika RH i Ministarstva zaštite okoliša te je dio međunarodne kampanje Let’s do it – World cleanup 2012. Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta, koja će se održati 21. travnja 2012., s ciljem uključivanja najvećeg broja volontera ikada. Priroda nema granica i interes je svih pa je 400 članova Europskog parlamenta pisanim dokumentom poduprijelo akciju World Cleanup 2012.

S obzirom da je jedan od ciljeva kampanje uključiti što veći broj građana u organizirano, volontersko čišćenje nepravilno odbačenog otpada, tendencija je da se kampanja, uz medijsku prisutnost kroz medijske partnere i PR aktivnosti, promovira putem svih klasičnih kanala oglašavanja i društvenih mreža – TV, radio, tisak, plakati, online, web i Facebook stranica kampanje, a s ciljem motiviranja i podizanja svijesti svih građana o važnosti očuvanja okoliša pri čemu svatko od nas ima svoju ulogu. Uključivanjem svih sektora, civilnog, javnog i poslovnog, omogućit ćemo suradnju i čišću budućnost.

Molimo Vas da o svojim aktivnostima izvijestite i Lovački vjesnik kao glasilo svih lovaca Republike Hrvatske i na taj način doprinesete promociji aktivnosti lovaca. Doprinesite tim činom da se više čuje o aktivnostima lovaca vezanim uz promicanje svijesti o potrebi očuvanja prirode kao ključnih subjekata u ovom važnom i konstantnom nastojanju kojim se bavimo dugi niz godina. Svoje članke možete slati na: lovacki.vjesnik@hls.t-com.hr.

prema uputama koje se nalaze na Internet stranici: http://www.zelena-cistka.org/info/kartiranje-odlagalista/ . Dodatna pitanja vezana za kartiranje možete uputiti na mail: kartiranje@jedandan.com.hr

Više informacija o akciji možete pronaći na Internet stranicama:

www.zelena-cistka.org i www.hls.com.hr