SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

U lovačkom domu Novi Dvori LD „Zaprešić“ u Zaprešiću 11. svibnja održana je 23 . Skupština Lovačkog saveza Zagrebačke županije. Na ovu redovnu Skupštinu pozvani su i lovci Zagrebačke županije koji su ove godine napunili 50 godina neprekinutog lovačkog staža.

Sjednici Skupštine su prisustvovali župan Zagrebačke županije mr.sc. Stjepan Kožić sa suradnicima, te gradonačelnik grada Zaprešića Željko Turk. Na Skupštinu je pozvan i dugogodišnji predsjednik LS Zagrebačke županije Vladimir Cvetko.

lszz-skupstina01

Skupštinu je vodilo Radno predsjedništvo , Marinko Šebečić predsjednik i Robert Đuranec i Željko Vugrić članovi.

Lovački savez Zagrebačke županije danas ima 71 redovnog i 13 pridruženih članova. U 84 lovačkih društava djeluje 3365 lovaca (3334 M, 31 Ž) od kojih 80 lovaca ima više od 50 godina lovačkog staža. Ukupan broj lovaca na razini je 2015. godine. Lovci Lovačkog saveza Zagrebačke županije gospodare sa 66 zajedničkih i 7 vlastitih lovišta na području Zagrebačke županije.

Lovački savez Zagrebačke županije u prošloj godini je isplatio potpore svojim članicama u iznosu od preko 80 tisuća kuna. LS Zagrebačke županije dobro surađuje sa Zagrebačkom županijom koja, u raznim programima financijski podupire lovačka društva.

lszz-skupstina05

U 2016. godini postignuti su i značajni rezultati u lovnom streljaštvu i lovnoj kinologiji. Strijelci su osvojili 6. mjesto na državnom prvenstvu, dok su kinolozi postigli povijesne rezultate na državnom natjecanju .

Skupštini je prisustvovao značajan broj delegata , a izvješća o radu Saveza za 2016. godinu usvojena su jednoglasno. Predsjednik Marinko Šebečić, detaljno je obrazložio prijedlog rada LS Zagrebačke županije za 2018. godinu, a posebno ustroj stručne službe.

Nakon dosta duge i temeljne rasprave usvojeni su plan rada i financijski plan za narednu godinu. U samoj raspravi učestvovao je veliki broj delegata.

lszz-skupstina07

Prisutnima su se obratili i župan zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, a na samom kraju rada Skupštine lovce je pozdravio domaćin, predsjednik Lovačkog društva „Zaprešić“ Danijel Saić.

Na svečenom dijelu Skupštine lovcima veteranima članovi radnog predsjedništva uručili su Povelje HLS-a za dugogodišnje članstvo.

{gallery}skupstina{/gallery}