Lovno kinološki sastanak

819bae50-ed18-4c76-8a9f-52a5b45821c3

U uredskim prostorijama Lovačkog saveza Zagrebačke županije 03. veljače 2016. održan je sastanak na temu „Lovna kinologija na području Zagrebačke županije – analiza stanja i smjernice razvoja“.

Sastanak je sazvao predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić. Prisustvovali su dopredsjednik LSZŽ Željko Vugrić koji je ujedno i član povjerenstva za lovnu kinologiju Hrvatskog lovačkog saveza te tajnik LSZŽ Slavoljub Marčićev. U Lovačkom savezu Zagrebačke županije djeluje ukupno devet lovno kinoloških sudaca, od kojih je na sastanku bilo prisutno osam- Nera Fabijanić, Nenad Bačurin, Ivan Bedić, Danijel Kosić, Zlatko Novak, Dragutin Prahin, Željko Radić, Branko Riđan.
U uvodnom dijelu sastanka predsjednik je uz prezentaciju upoznao prisutne sa lovno kinološkim manifestacijama održanim na području LSZŽ u periodu od 2010. – 2016. godine. Raspravljalo se o omasovljenju i popularizaciji kinologije, a samim time i poboljšanju uspjeha na županijskim i državnim manifestacijama. Povedena je rasprava u kojoj su sudjelovali svi kinološki suci.
Lovno kinološki suci predložiti će kalendar lovno kinoloških manifestacija u Zagrebačkoj županiji za 2016.godinu.