Prvenstvo Zagrebačke županije u gađanju letećih meta

Prvi hitac na streljani„ VELIKA GORICA   I MIROSLAV LACKOVIĆ „

Već tradicionalno, rujan je prepun događanja u Lovačkom savezu Zagrebačke županije. Nakon sezone godišnjih odmora započinju aktivnosti na pripremana Županijskih prvenstava u lovnom streljaštvu i lovnoj kinologiji a odmah nakon toga i sudjelovanja na Prvenstvu HLS-a u lovnom streljaštvu i kinologiji.

Ove godine Prvenstvo Zagrebačka županije u lovnom streljaštvu održano je u nedjelju 5. rujna na streljani „Grm“ u Lukavcu a organizator natjecanja bilo je LD „Šljuka“ Lukavec.

U skladu sa Pravilnikom o lovnom streljaštvu LS Zagrebačke županije natjecale su se ekipe osam lovnih ureda sa ukupno 48 natjecatelja. Gađane su dvije serije po 15 meta.

U ekipnoj konkurenciji najbolja je bila ekipa lovnog ureda Velika Gorica ( Đuretić Ivan, Tečec Milivoj, Sedmak Saša i Vađić Željko) sa pogođenih 138 meta. Druga je bila ekipa lovnog ureda Dugo Selo ( Kirin Stjepan, Horvat Stjepan, Bugarin Vedran, Kolar Alen, Horvat Robert i Švedi Krunoslav) sa 124 mete, a treće mjesto osvojila je ekipa lovnog ureda Jastrebarsko ( Klepec Vlado, Zvonar Kruno, Rak Ivan, Oblić Marijan, Vuksan Davot i Lolić Željko sa pogođene 123 mete. Četvrta je bila ekipa LU Ivanić Grad, peta LU Sveti Ivan Zelina, šesta LU Zaprešić, sedma LU Vrbovec i osma LU Samobor.

Pozdravni govorPozdravni govor

Ekipa Zagrebačke županije za prvenstvo HLS-aEkipa Zagrebačke županije za prvenstvo HLS-a
Ekipe lovnih ureda
Ekipe lovnih ureda 

U finalu je nastupalo 6 natjecatelja a konačan poredak u pojedinačnoj konkurenciji bio je slijedeći: Prvi Lacković Miroslav 45. drugi Tečec Milivoj 43, treći Rak Ivan 42, četvrti Antolković Krunoslav 42, peti Kirin Stjepan i šesti Vađić Željko. To je ekipa Lovačkog saveza Zagrebačke županije koja će braniti naslov državnog prvaka iz 2009. godine na natjecanju koje će se održati 26. rujna 2010. godine u Dubravici.

Najuspješnijim ekipama i pojedincima zaslužene nagrade uručila je gđa. Ivanka Bišćan izaslanica župana Zagrebačke županije koji je pokrovitelj Županijskog prvenstva.

Pehar za najbolju ekipu
Pehar za najbolju ekipu
Predaja pehara najboljem
Predaja pehara najboljem

Natjecanje je održano po vrlo lijepom vremenu i odličnoj organizaciji domaćina LD „Šljuka“ Lukavec a proteklo je u prijateljskoj i fer atmosferi.