Liga lovnog ureda Zaprešić

Prelazni pehar za ekipu LD ZaprešićNa području Lovnog ureda Zaprešić natjecanja u lovnom streljaštvu kontinuirano se održavaju od 1964. godine. U to vrijeme organizator natjecanja bio je Savez lovačkih društava Općine Zaprešić koji je bio i nosilac svih aktivnosti vezanih uz lovstvo Zaprešićkog kraja. Lovno streljaštvo od samih početaka bilo je integrirajući faktor a natjecanja su postala mjesta druženja lovaca iz različitih lovačkih društava i prigoda za razmjenu iskustava i sklapanje lovačkih prijateljstava. Ubrzo je donijet Pravilnik o održavanju natjecanja i sva lovačka društva izgradila su streljane i lovačke domove a natjecanja su dobila obilježbu lige u kojoj su sudjelovale ekipe svih lovačkih društava.

Na području Lovnog ureda Zaprešić natjecanja u lovnom streljaštvu kontinuirano se održavaju od 1964. godine. U to vrijeme organizator natjecanja bio je Savez lovačkih društava Općine Zaprešić koji je bio i nosilac svih aktivnosti vezanih uz lovstvo Zaprešićkog kraja. Lovno streljaštvo od samih početaka bilo je integrirajući faktor a natjecanja su postala mjesta druženja lovaca iz različitih lovačkih društava i prigoda za razmjenu iskustava i sklapanje lovačkih prijateljstava. Ubrzo je donijet Pravilnik o održavanju natjecanja i sva lovačka društva izgradila su streljane i lovačke domove a natjecanja su dobila obilježbu lige u kojoj su sudjelovale ekipe svih lovačkih društava.

Nakon što je 1997. godine prestao sa radom SLDO Zaprešić, njegovu funkciju je preuzeo Lovni ured Zaprešić pod čijim okriljem liga djeluje i danas. Recesija i vrlo stroge odredbe Zakona o oružju i pravilnika o strelištima imali su negativan utjecaj na funkcioniranje Lige u posljednje vrijeme tako da se danas u Ligi natječu ekipe samo pet lovačkih društava.

Ove godine Liga je započela 08. svibnja u Jakovlju a sudjelovale su ekipe lovačkih društava: „Zaprešić“- Zaprešić, „Vepar“ – Jakovlje, „Fazan“- Pušća, „Vidra“ – Dubravica i „Srnjak“ Brd. Prigorje a u natjecanju je sudjelovao 41 strijelac.

Završno natjecanje održano je 05. lipnja na streljani LD „Srnjak“ Brd. Prigorje u Prudnicama. Nakon održanih pet natjecanja, prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojila je ekipa LD „Zaprešić“ – Zaprešić, drugo LD „Fazan“ Pušća i treće LD „Vidra“ Dubravica.
Najbolji pojedinci
Najbolji pojedinci

Nakon finalne serije i dodatnih eliminacija dobili smo i šest najuspješnijih pojedinaca: prvi Štritof Ivan, drugi Starešina dražen, treći Ferenčak Gordan, četvrti Vugec Krešo, peti Majerić Branko i šesti Strunjak Željko.
Pobjednička ekipa 
Pobjednička ekipa
Prelazni pehar za ekipu LD_Zapresić 
Prelazni pehar za ekipu LD Zaprešić 
Ekipa lovnog ureda za županijsko prvenstvo 
Ekipa lovnog ureda za županijsko prvenstvo 

Među veteranima najuspješniji je bio Majerić Branko, drugo mjesto osvojio je Strunjak Željko a treće Jekešić Vlado.

Najbolji veterani

Najbolji veterani
Najbolji veteran
Najbolji veteran