KNJIGA O JELENIMA NA ŽUMBERKU I GORJANCIMA

knjigaU prepunoj dvorani Galerije Prica u Samoboru u četvrtak 17. Studenog održana je promocija knjige Jeleni na Žumberku i Gorjancima. Knjiga je nastala zahvaljujući velikom višegodišnjem trudu lovaca entuzijasta.

Od prvotne ideja za prikupljanjem podataka o stečenim trofejima i izrade kataloga nastala je vrijedna knjiga. Ova knjiga uz mnoštvo fotografija , na samo što prikazuje visoku razinu gospodarenja jelenom u području Lovno uzgojnom bazena Žumberak – Gorjanci, već i ukazuje da se vrijednom divljači ispravno i uspješno može gospodariti jedino na širem području.

Članice Lovno uzgjnog bazena Žumberak – Gorjanci su: 
sa slovenske strane : LD Mokrice, LD Čatež ob Savi, LD Cerklje ob Krki, LD Podbočje, LD Kostanjevica na Krki, 
sa hrvatska strane : LU Srna Samobor, LU Vepar žumberački, LU Žumberačkla gora, LU Kuna Kalje LU Jastreb Kostanjevac , a kao pridružena članica već 4 godine u radu LUB-a sudjeluje LD Golub Sv.Jana.knjiga3

Prisutnima se na samom početku obratio urednik knjige, predsjednik LD „Srne“ Samobor Marijan Lukšić i donedavni predsjednik Lovno uzgojnog bazena Žumberak Gorjanci. O knjizi su govorili recenzent dr.sci. Kristijan Tomljenović. Put od ideje do knjige iznio je autor projekta Želimir Štahan, jedan od osnivaća LUB-a, te prvi predsjednik koordinacijskog odbora. Prekrasnu analizu knjige i njezinog doprinosa široj društvenoj zajednici dao je doc. dr.sc. Tomislav Krznar.knnjiga2

Promociji su , uz brojne uzvanike prisustvovali predsjednik LS Zagrebačke županije Mr.Marinko Šebečić dr.med.vet. i tajnik Saveza Slavoljub Marčićev. Predstavljanju knjige su nazočili i članovi koordinacijskog odbora LUB –a. Sa samoborskim lovcima došao je voditelj Lovnog ureda Samobor Dražen Zlodi.
U ime Grada Samobora promociji ovog lijepog izdaja prisustvovao je gradski pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Frankić