PRVENSTVO ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U LOVNOM STRELJAŠTVU 2013.

ls-zagrebacke-zupanije-130Već tradicionalno, rujan je prepun događanja u Lovačkom savezu Zagrebačke županije. Nakon sezone godišnjih odmora započinju aktivnosti na pripremana Županijskih prvenstava u lovnom streljaštvu i lovnoj kinologiji a odmah nakon toga i sudjelovanja na Prvenstvu HLS-a u lovnom streljaštvu i kinologiji.
Ove godine Prvenstvo Zagrebačka županije u lovnom streljaštvu disciplina “Trap” održano je u nedjelju 1. rujna na streljani u Topolju a domaćin natjecanja bilo je Lovačko društoa “Fazan” Topolje.
U skladu sa novim Pravilnikom o lovnom streljaštvu HLS-a,  natjecale su se ekipe sedam lovnih ureda sa ukupno 42 natjecatelja. Gađane su dvije serije po 15 meta.

U ekipnoj konkurenciji najbolja je bila ekipa lovnog ureda Zaprešić 123 mete, druga je bila ekipa lovnog ureda Velika Gorica sa 113, treća ekipa lovnog ureda Vrbovec 111, četvrta ekipa lovnog ureda Samobor 108, peta lovnog ureda Dugo Selo 106, šesta lovnog ureda Ivanić Grad 95 i sedma ekipa lovnog ureda Sv. Ivan Zelina sa 95 meta.
U finalu je nastupalo 6 natjecatelja a konačan poredak u pojedinačnoj konkurenciji bio je slijedeći:  Prvi Švedi Krunoslav 40. drugi Knežić Matija 40, treći Pek Dragutin 39, četvrti Šelko Branko 38, peti Šestok Srečko 37 i šesti Markotić Branko 35. To je ujedno i ekipa Lovačkog saveza Zagrebačke županije koja će nastupiti na Prvenstvu HLS-a u lovnom streljaštvu u Novigradu Istarskom.
Najuspješnijim ekipama i pojedincima zaslužene nagrade uručili su tajnik LS Zagrebačke županije i Stjepan Kirin voditelj streljaštva.
Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije po vrlo lijepom vremenu i odličnoj organizaciji domaćina LD „Fazan“ Topolje.

EKIPA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Ekipa Zagrebačke županije

FINALISTI

Finalisti

EKIPNI PRVACI

Ekipni prvaci

NAJBOLJA TROJKA

Najbolja trojka

PRVE TRI EKIPE

Prve tri ekipe


Fotografije :   Zdravko Piškor