Lov za goste Lovačkog društva “Zaprešić”

Iz lovaLovačko društvo “Zaprešić” 10. siječnja 2009. bilo je domaćin novogodišnjeg lova za goste koji, osim lovaca iz Lovnog ureda Zagrebačke županije i šire, već tradicionalno okuplja i brojne uglednike iz gospodarskog i političkog života Grada Zaprešića.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika domaćina Vladimira Cvetka te uputa lovnika Danijela Habijana o sigurnosti u lovu krenulo se u smrznuti krajolik prema rijeci Krapini, a na temperaturu od minus 10 stupnjeva Celzijevih nitko se nije žalio.

Prekrasni lovni tereni lovišta Lovačkog društva “Zaprešić” oduševili su goste, iako mnogi nisu znali da je zbog naglog porasta stanovništva i širenja Grada lovno područje zaprešićkih lovaca svake godine sve manje. Mali predah i grijanje uz vatru pripremljeni su na pola lova, nakon čega su lovci prateći rijeku Krapinu krenuli natrag prema Lovačkom domu. Lovina kojoj je nakon lova, kako to nalažu lovačke regule, odana počast, podijeljena je gostima i lovcima. A za pravi lovački ručak pobrinuli su se, kao i obično, vrijedni domaćini pred kojima bi se posramile i brojne kuharice. Uz svirku člana Miroslava Lackovića Mimija, inače aktualnog držanog prvaka u streljaštvu Hrvatskog lovačkog saveza, i njegovu pratnju, dobra zabava bila je zajamčena, tako da svi oni koji su se odazvali s veseljem iščekuju idući zajednički lov koji je prava prilika za druženje, rekreaciju i boravak u prirodi. Kako se danas često čuju oni koji osuđuju ovakve i slične aktivnosti, treba spomenuti kako je lov, odnosno odstrijel određenih životinjskih vrsta, samo jedna kockica mozaika kojeg u lovačkom društvu čine i neprestana briga o životinjama, o opstojnosti pojedinih vrsta i okolišu.

Prije lovaIz lovaIz lova

Poklon Kluba Zaprešićana Zapreščan predsjedniku LD ZaprešićVrijedni kuhariGosti

 

 

www.zapresic.hr