Dani lovstva Zagrebačke županije

Deseti jubilarni Dani lovstva Zagrebačke županije ove godine održani su na području lovnog ureda Jastrebarsko. U sklopu Dana lovstva , čiji pokrovitelj je Župan Zagrebačke županije, održano je Županijsko prvenstvo u lovnom streljaštvu 1. rujna na streljani Lovačkog društva “Fazan” Topolje. Nakon toga 15. rujna na terenima Zajedničkog otvorenog lovišta I/125 “Pisarovina – Jamnica” održan je četvrti Lovno – kinološki kup Sv. Hubert Zagrebačke županije.
Lovački savez Zagrebačke županije ove godine vrlo uspješno je organizirao i Državno prvenstvo HLS-a u lovno – kinološkom kupu Sveti Hubert koji se je odvijao u lovištima lovnog ureda Jastrebarsko 4. i 5. rujna 2013. godine.
Završna priredba desetih Dana lovstva Zagrebačke županije bio je Lovački bal koji je održan u petak 15. studenoga u velikoj dvorani Kongresnog centra “Princess” Jastrebarsko. Predsjednik Saveza Marinko Šebečić pozdravio je izaslanicu Župana pročelnicu Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Gordanu Županac i Ivanku Bišćan voditeljicu županijskog odsjeka za stočarstvo, lovstvo i ribarstvo te zamjenike gradonačelnika grada Jastrebarsko Stipu Bučara i Domagoja Šlata i više od 420 lovaca iz svih lovnih ureda LS Zagrebačke županije.
U ime župana, Lovački bal je otvorila gospođa Gordana Županac.
U uvodnom dijelu programa nastupile su dvije skupine “Baletnog studija ” Jastrebarsko . Uz bogatu ponudu jela od divljači i poznata jaskanska vina goste su zabavljala dva domaća muzička sastava sve do ranih jutarnjih sati.