DIO HOHE JAGD & FISCHEREI

Zagreb, 26.02.2020.

 

Kao i prošlih godina, i ove godine lovci Lovačkog saveza Zagrebačke županije posjetili su sajam lova u Salzburgu.

 

Već, tradicionalno, lovci LS Zagrebačke županije posjećuju sajmove lova diljem Europe. U subotu 22. veljače posjetili smo sajam lova u Salzburgu, jedan od najvećih, a zasigurno i  najbolji sajam lova u Europi.

 

Rano ujutro, moglo bi se reći i prije jutra, dva autobusa sa našim lovcima , jedan  iz Jaske , drugi iz Vrbovca, krenula su put Austrije. Na našu sreću , nije bilo dugih čekanja kod prijelaza granica i na odredište smo stigli nešto prije otvaranja sajma. U dva autobusa , preko 120 lovaca, lovkinja i drugih ljubitelja putovanja, imali su dovoljno vremena za sajam i za kavu i kolač u Mozartovom gradu.

Kao i nakon svakog posjeta sajmu lova i Salzburgu, ako već nismo kupili ponekog Blasera i Mausera, u našim ruksacima su se našle Mozartkugeln.

 

A ne spomenuti, ekipu iz zadnjeg dijela Jaskanskog autobusa…..  Na svakom putovanju naš lovac Pero Petek sa ekipom , u maniri vrhunskih „putnih“  chiefova, pobrinuo se da na putu nismo ni gladni ni žedni. Čak smo posluženi i sa orahnjačom i makovnjačom.

 

Sigurni smo da su predsjednik i  dopredsjednici LS Zagrebačke županije, koji su uživali u našem društvu tijekom puta, ponosni na lovce i lovačka društva iz naše županije.

 

LSZŽ, veljača 2020.