LOVNO STRELJAŠTVO LOVAČKOG SAVEZA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Ekipa lovnog ureda Dugo Selo osvojila je 1. mjesto na prvenstvu Lovačkog saveza Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu Mario Genzić iz LD „Fazan“ Svibje i ove godine je prvak županije. Ekipa Dugog Sela osvojila je prvo mjesto.

Svečano postrojavanje ekipi

Prvenstvo LS Zagrebačke županije u gađanju letećih meta u disciplinama lovački trap i parkur održano je 3. kolovoza na streljani Lovačkog društva „Fazan“ Svibje. Natjecalo se 7 ekipa iz 7 Lovnih ureda, sa 42 strijelca. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja u Lovnom streljaštvu je Lovni ured Jastrebarsko.

Predsjednik Marinko Šebečić sa uzvanicima i najbližim suradnicima

Nakon „Lijepe naše“ prisutnima se obratio predsjednik Marinko Šebečić. Ispred Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije prisutne je pozdravio g. Dubravko Tarle. U ima općine Rugvica sve nas je pozdravio i zaželio dobrodošlicu načećnik općine Mato Čičak. Lovac, saborski zastupnik i zamjenik predsjednika Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak prenio je pozdrave župana Stjepana Kožića.Kasnije nam se pridružio predsjednik HLS-a Ivica Budor.

Natjecanju je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor

Uz predsjednika i tajnika, natjecanju su nazočili članovi Izvršnog odbora LS Zagrebačke županije Robert Đuranec dopredsjednik, Stjepan Kirin član Predsjedništva, Josip Jančić član Predsjedništa, Stjepan Garašić, Ivan Štritof i Matija Šepec. Valja napomenutu da su Stjepan Kirin i Matija Šepec pucali za ekipu svog Lovnog ureda.

Prvaci – ekipa Lovnog ureda Dugo Selo

 

Mario Genzić prvak županije u lovnom streljaštvu

Ekipa LS Zagrebačke županije koja će nas predstavljati na Državnom prvenstvu Mario Genzić, Matej Špoljarec, Dragutin Pek, Stjepan Kirin voditelj, Tomislav Bezuh , Mario Octenjak i Dario Beljak

Zbrojivši rezultate obaju disciplina , najbolji su u ekipnoj konkurenciji bili lovci LU Dugo Selo. Drugo mjesto osvojila je ekipa Samobora, a treće ekipa Vrbovca.

Ekipni poredak :

1. Dugo Selo 212
2. Samobor 195
3. Vrbovec 190
4. Zaprešić 184
5. Jastrebarsko 160
6. Sv. Ivan Zelina 147
7. Ivanić Grad 144

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Mario Genzić, a drugo mjesto osvojio je Matej Špoljarec. Obojica su iz LD „Fazan“ Svibje. Treće mjesto osvojio je Dragutin Pek iz . Četvrto mjesto zauzeo je Tomislav Berzuh iz LD „Zaprešić“ iz Zaprešića, peto mjesto Mario Octenjak iz LD“Srna“ Trebovec, a šesto Dario Beljak iz LD „Vepar Žumberački“ Budinjak. To je ujedno i ekipa LS Zagrebačke županije za Državno prvenstvo u lovnom streljaštvu u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza. Ekipu za Državno prvenstvo će pripremati i voditi Stjepan Kirin.

Rezultati pojedinačno:

1. Mario Genzić LU Dugo Selo 48
2. Matej Špoljarec LU Dugo Selo 43
3. Dragutin Pek LU Vrbovec 42 – 3. mjesto nakon raspucavanja
4. Tomislav Bezuh LU Zaprešić 42 – 4. mjesto nakon raspucavanja
5. Mario Octenjak LU Ivanić Grad 42 – 5. mjesto nakon raspucavanja
6. Dario Beljak LU Samobor 41 – 6. mjesto nakon raspucavanja

7. Igor Klarić LU Dugo Selo 41 – 7. mjesto nakon raspucavanja

Od 8. do 13. mjesta sa 40 meta:

Vlado Keleković LU Samobor 40
Nikola Fabek LU Zaprešić 40
Tomislav Žaler LU Samobor 40
Josip Vinković LU Vrbovec 40
Vedran Bugarin LU Dugo Selo 40
Dubravko Štikavac LU Dugo Selo 40

14. Josip Žeravica LU Jastrebarsko 39

Zbog izjednačenih rezultata, konačni redosljed utvrđen je nakon raspucavanja.

Najuspješnijima pehare je uručio predsjednik Marinko Šebečić, a medalje najboljim ekipama uručili su Dubravko Tarle, Josip Jančić i Robert Đuranec.

Natjecanjem je rukovodilo povjerenstvo u sastavu Stjepan Kirin, Slavoljub Marčićev i Zvonimir Sedmak. Natjecanje u obe discipline sudili su suci Zvonimir Sedmak i Danijel Sedmak. Tehničku organizaciju i elektroničko praćenje natjecanja odradio je Mario Genzić sa svojom ekipom. Kao i prethodih godina, natjecanje u parkuru sa svojim mašinama proveo je Davorin Marinč iz Grosuplja.

Sve pohvale domaćinu, lovcima LD „Fazan“ Svibje i njihovom predsjedniku Robertu Ruškoviću na dobroj organizaciji i gostoprimstvu. Domaćini su već u 7 sati ujutro bili na streljani, a natjecanje i podjela pehara i medalja oduljilo se do 17 sati. Dan sunčan uz temperature preko 30 stupnjeva. Sve pohvale strijelcima i domaćinu.

LSZŽ 2022

Fotografije Željko Hrnčević