Održana zajednička sjednica Izvršnog odbora Lovačkog saveza Zagrebačke županije i predstavnika Zagrebačke županije.

11. Sjednicu Izvršnog odbora Lovačkog saveza Zagrebačke županije održana je u četvrtak 31. ožujka 2022. godine s početkom u 17:00, u prostorijama LS Zagrebačke županije. Na zajedničkoj sjednici Izvršnog odbora Lovačkog saveza Zagrebačke županije i predstavnika Zagrebačke županije raspravljalo se o

Potporamu Zagrebačke županije za razvoj lovstva u Zagrebačkoj županiji u 2022. godini

U ime Zagrebačke županije sastanku su prisustvovali Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo i Dubravko Tarle, viši stručni suradnik za šumarstvo i lovstvo. Zbog obveza, sjednici nije mogao prisustvovati Damir Tomljenović, zamjenik župana.

Koncem prošle godine, na radnom sastanku Predsjedništva LS Zagrebačke županije i predstavnika Zagrebačke županije, raspravljalo se i o mjerama potpore Zagrebačke županije. Na inicijativu pročelnika g. Josipa Kraljičkovića, dostavili smo Zagrebačkoj županiji prijedlog izmjena u nekoliko stavki mjera potpora.

Na zajedničkoj sjednici održanoj 31. ožujka odazvali su se 14 članova Izvršnog odbora.

Gospodin Josip Kraljičković je rekao da se Zagrebačka županija slaže se većinom izmjena predloženih sa naše strane. Upoznao je sve prisutne sa mjerama i podmjerama i svi prisutni su se suglasili sa predloženim.

Na prijedlog LS Zagrebačke županije povećana je potpora po jedinki ispuštene divljači u lovište. Povećana je i potpora za sprečavanje štete od divljači

Zagrebačke županija je izdvojila preko 1.350.000,00 za potpore za razvoj lovstva u 2022. godini:

  • Mjera 1 – Poboljšanje gospodarenja s divljači i lovištem – 374.000,00 Kn
  • Mjera 2 – Poboljšanje infrastrukture u lovištu – 980.000,00 Kn
  • Mjera 3 – Promocija lovstva – 30.000,00 Kn.

LSZŽ, travanj 2022.