LOVAČKIM BALOM U RUGVICI ZAVRŠENI 16. DANI LOVSTVA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE DUGO SELO 2019.

U petak, 15. studenog, Lovačkim balom završeni su 16. Dani lovstva Zagrebačke županije. Uz domaćinstvo lovaca Dugog Sela, lovkinje i lovci sa pratnjom, prijateljima i uzvanicima , uz dobre Slavonske tamburaše, okupili su se u Restoranu „Ćurak“ u Rugvici.

Nakon što je predsjednik Marinko Šebečić pozdravio sve prisutne, prisutnima se obratila gospođa Ivanka Bišćan , iz Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije. Gospođa Bišćan , radi i surađuje sa lovcima od samog osnutka odjela i od prvih početaka i ustroja lovstva i lovišta na  novim zakonskim osnovama. Tako da smo zajedno prošli prva dva desetogodišnja zakupa i nedavno zakoračili u treće desetljeće gospodarenja. U ima općine Rugvica , pozdravila nas je gospođa Ana Munić, predsjednica vijeća općine Rugvica.

Predsjednik Marinko Šebečić je ugodno iznenadio našu suradnicu i lovkinju Ivanku Bišćan . Sa najbližim suradnicima, uručio joj je lovačko odlikovanje II reda  i predivan lovački nož , a čast da joj uruči cvijeće pripala je domaćinu, članu Predsjedništva , Stjepanu Kirinu. Kasnije nam se pridružio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Mr.sc. Josip Kraljičković.

U četvrtak, lovci Dugoselskog kraja postavili su izložbu trofeja , a poznati lovni stručnjak i kinolog dr.sc. Veno Sruk , održao je stručno predavanje na temu „ Afrička svinjska kuga i lovno gospodarenje“.

LSZŽ 2019
Fotografije – Željko Hrnčević