U ČETVRTAK 10. LIPNJA 2021. GODINE ODRŽANA JE 8. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA LS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

U  četvrtak 10. lipnja  2021. godine s početkom u 17:00, u lovačkoj kući LD „Srndać“  Poljanski lug,  održana je 8. sjednica Izvršnog odbora  LS Zagrebačke županije sa slijedećim dnevnim redom:

  1. Verifikacije zapisnika sa 5. ,6. i 7. Sjednice Izvršnog odbora LS Zagrebačke županije;
  2. Izbor člana Predsjedništva LS Zagrebačke županije;
  3. Analiza aktualnog stanja i predstojeće aktivnosti LS Zagrebačke županije;
  4. Priprema Skupštine LS Zagrebačke županije;
  5. Donacije i potpore;

Članovi Izvršnog odbora , uz pripremljene materijale, raspravljali su aktualnom stanju u Savezu i lovstvu.  Najviše vremena je posvećeno organiziranju aktivnosti našeg Saveza u 2021. godini i pripremi Skupštine.

Skupština lovačkog saveza Zagrebačke županije održat će se u četvrtak 1. srpnja 2021. godine u Restoranu Sablić, Trg Slobode 10, 10342 Dubrava s početkom u 17:00 sati.

Izvršni odbor je nakon rasprave usvojio materijale za Skupštinu.

Usvojeno je da se ove godine, ako dozvoli epidemiološka situacija, održe županijska natjecanja u lovnom streljaštvu i lovnoj kinologiji.

Županijsko prvenstvo u lovnom streljaštvu će se održati 29. kolovoza na streljani LD „Gaj“ Gradec, Vrbovec.

Prijedlog je da se Županijsko natjecanje iz lovne kinologije, Kup Sv. Hubert, organizira u 3 kola. Kao i ranijih godina , natjecanje je otvorenog tipa i mogu se natjecati  lovkinje i lovci i iz drugih Županijskih saveza.

Prvo kolo LKK Sv Hubert LS Zagrebačke županije održat će se 22. kolovoza 2021., Drugo kolo 9. listopada, a Treće kolo 23. listopada 2021.

Domaćin ovogodišnjih manifestacija je Lovni ured Vrbovec, tako da se natjecanja organiziraju na području Lovnog ureda Vrbovec.

Predsjedništvo LS Zagrebačke županije ima 5 članova. Predsjednik je član Predsjedništva po funkciji. Članovi Predsjedništva se biraju  iz redova članova Izvršnog odbora na prijedlog predsjednika.
Pošto je članu Predsjedništva Zdravku Piškoru prestao mandat, izabran je novi član Predsjedništva. Na prijedlog predsjednika Šebečić Marinka, za člana Predsjedništva izabran je Josip Jančić, član LD „Srna“ Velika Gorica.

Izvršni odbor je donio odluku o financijskoj pomoći lovcima iz Zagrebačke županije, čija je imovina stradala u potresu. Također je usvojen prijedlog o financijskoj potpori svim članicama LS Zagrebačke županije.

Na kraju sjednice, prisutne je pozdravio domaćin, predsjednik LD „ Srndać“ Poljanski lug, Mato Budiselić.

LSZŽ, lipanj 2021.