Zlatno odlikovanje s likom Sv Huberta 3 2

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza i Lovačkog saveza Zagrebačke županije

Zlatno odlikovanje s likom Sv Huberta 3

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor uručio je najviše lovačko odlikovanje županu Zagrebačke županije, Stjepanu Kožiću.

U utorak 24. siječnja , župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza i Lovačkog saveza Zagrebačke županije, koji su mu tom prilikom uručili Zlatno lovačko odlikovanje s likom svetog Huberta, najviše lovačko odlikovanje u Republici Hrvatskoj.

Zlatno odlikovanje s likom Sv Huberta 4

Zajednička fotografija

Odlikovanje se dodjeljuje za vrhunska dostignuća u razvoju i organizaciji lovstva u RH, a godišnje se dodjeljuje najviše 25 odličja.

U ime Hrvatskog lovačkog saveza prijemu su nazočili i dopredsjednik Marinko Šebečić, koji je ujedno i predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije, te tajnik HLS-a Hrvoje Kukas. U ime Lovačkog saveza Zagrebačke županije prijemu je nazočio dopredsjednik Marijan Lukšić i tajnik Slavoljub Marčićev. U pratnji župana Stjepan Kožića, primanju je prisutvovao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

Odlikovanje dodjeljujemo povodom Dana Hrvatskog lovačkog saveza prvenstveno lovcima, ali i osobama koje su svojim doprinosom doprinijeli zaštiti i očuvanju tradicije te unapređivanju i promicanju lovstva na svom području, odnosno u svojoj županiji, kao što to u Zagrebačkoj županiji čini župan Stjepan Kožić“, rekao je Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, pohvalivši pritom uređenost i napore Lovačkog saveza Zagrebačke županije nazvavši ga „perjanicom hrvatskog lovstva“.

Zlatno odlikovanje s likom Sv Huberta 2

Ova nagrada je veliko priznanje za dugogodišnji rad i suradnju Zagrebačke županije s Lovačkim savezom Zagrebačke županije. Zahvaljujući toj kontinuiranoj suradnji stanje u lovstvu u našoj županiji je na zavidnoj razini i uzor smo mnogim županijama u Republici Hrvatskoj“, zahvalio je župan Kožić dodavši da je na području Zagrebačke županije registrirano 80-ak udruga koje okupljaju oko 3300 lovaca.

To nas čini trećim županijskim savezom u Republici Hrvatskoj po broju članova na što smo jako ponosni“, rekao je Kožić istaknuvši da će Županija nastaviti podupirati lovstvo i u godinama pred nama.

Zlatno odlikovanje s likom Sv Huberta

Foto : LSZŽ