LOVNO STRELJAŠTVO LOVAČKOG SAVEZA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Ekipa lovnog ureda Samobor osvojila je 1. mjesto na prvenstvu  Lovačkog saveza Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu. Mario Genzić iz LD „fazan“ Svibje i ove godine je prvak županije.

Na Državnom prvenstvu u Bzenici , naša ekipa osvojila je 6. mjesto.

Svečano postrojavanje ekipa

Prvenstvo LS Zagrebačke županije u gađanju letećih meta u disciplinama lovački trap i parkur održano je 29. kolovoza na streljani Streljačkog kluba „Trap“ iz Gradeca pokraj Vrbovca. Sudjelovalo je 7 ekipa iz Lovnih ureda, a natjecatelje i uzvanike pozdravio je predsjednik Marinko Šebečić. U ima domaćina prisutne je pozdravila načelnica općine Gradec gospođa Ljubica Ambrušec. Natjecanje je počasnim hicem otvorio pročelnik Uprvanog odjela za poljoprivredu Zagrebačke županije Josip Kraljičković. Prenio je pozdrave župana Stjepana Kožića i naglasio da će Zagrebačka županija i ubuduće pratiti i financijski podupirati lovstvo Zagrebačke županije.

Prvaci - ekipa Lovnog ureda Samobor

Prvaci – ekipa Lovnog ureda Samobor

Mario Genzić prvak županije u lovnom streljaštvu

 

Ekipa LS Zagrebačke županije koja će nas predstavljati na Državnom prvenstvu
Stoje: Josip Vinković, Ivica Franjko, Nikola Fabek
U prvom redu : Mario Genzić, Vlado Keleković i Luka Grgurić.

Zbrojivši rezultate obaju disciplina , najbolji su u ekipnoj konkurenciji bili lovci LU Samobor. Drugo mjesto osvojila je ekipa Dugog Sela, a treće ekipa Vrbovca. Poredak od četvrtog do sedmog mjesta osvojile su ekipe Zaprešića, Jastebarskog, Ivanić Grada i Svetog Ivana Zeline.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Mario Genzić, drugo mjesto osvojio je Luka Grgurić iz LD „Srna“ Samobor, a treće Vlado Keleković iz LD „Jastreb“ Svete Nedjelja. Četvrto mjesto zauzeo je Josip Vinković iz LD „ Gaj“ Gradec, peto mjesto Ivica Franjko iz LD“Srna“ Samobor, a šesto Nikola Fabek iz LD „Zaprešić“ iz Zaprešića. To je ujedno i ekipa LS Zagrebačke županije za Državno prvenstvo u lovnom streljaštvu u organozaciji Hrvatskog lovačkog saveza.

Pehare i medalje najboljima strijelcima uručili su dopredsjednici našeg Saveza Marijan Lukšić i Robert Đuranec.

 

Držano pevenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvo odrano je od 10. do 12. rujna u Bzenici. Naša ekipa osvojila je 6. mjesto u ekipnoj konkurenciji.

U tri dana natjecanja nastupilo je više od 150 strijelaca u tri discipline Ekipni pobjednici su lovci Međimurske županije, a pojedinačni Dubrovčanin Marijo Grljušić.

Ekipa LS zagrebačke županije i voditelj lovnog streljaštva Stjepan Kirin