U Lonjici, u nedjelju 22. kolovoza, održano je 1. kolo 11. Lovnokinološkog kupa „SV. HUBERT“ Lovačkog saveza Zagrebačke županije

Natjecanje je održano na terenima zajedničkog lovišta I/152 Lonjica. Lovištem gospodari LD „Fazan“ Lonjica. Ovo je jedno od 3 kola LKK „Sv Hubert“ LS Zagrebačke županije. Nakon trećeg kola, proglasit će se najbolji i izabrati ekipa LS Zagrebačke županije koje će nastupati na Državnom lovnokinološkom prvenstvu.

U ranim jutarnjim satima, u samo svitanje, nešto prije 5 sati, počeli smo se okupljati. Napokon, nakon dvije godine, druženje i natjecanje. Dočekali su nas lovci LD „Fazan“ Lonjice. Ranojutarnja kava na terasi lovačke kuće.
Nakon što su suci odradili potrebnu papirologiju, pozdravio nas je dopredsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Robert Đuranec.

Natjecanje se održalo na idealnom terenu za ovakvu manifestaciju, lov prepelice. Suci su pohvalili domaćina na izboru terena , jer je teren pružio sve uvjete za rad lovca i psa.
Natjecanju su pristupili Vilma Alina Bezenšek , Ivan Štritof, Ivan Glogora, Franjo Basar, Josip Sovina, Zoran Postić, i Ivan Sokolović

Najuspješniji je bio Ivan Gligora. Natjecatelji su zadovoljni jer svatko je imao šansu i svi su ostvarili kontakt s divljači. Tereni odlični, veliki kompleks strništa.

Sudili su naši poznati lovnokinološki suci Branko Riđan, Zlatko Novak i Nenad Bačurin.

Nakon čitanja rezultata i domjenka, rastali smo se do slijedećeg susreta. Čekaju nas 2. i 3. Kolo.

LSZŽ kolovoz 2021