Mato Cicak clan lovackog drustva „Fazan Svibje 2 1

Mato Čičak, član lovačkog društva „Fazan“ Svibje, novi je predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije

Mato Čičak, član lovačkog društva „Fazan“ Svibje, novi je predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije

 

Mato Cicak clan lovackog drustva „Fazan Svibje 1

U petak 12. svibnja 2023. odbrana je 29. Izborna Skupština LS Zagrebačke županije

 

Mato Cicak clan lovackog drustva „Fazan Svibje 2
Mato Čičak, novi predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije

 

Izborna skupština Lovačkog saveza Zagrebačke županije održana je u hotelu Sport u Ivanić Gradu. Skupštini je bio nazočan 71 od ukupno 72 zastupnika. Radnim dijelom skupštine u kojoj su prihvaćena sva izvješća za prethodnu godinu predsjedalo je Radno predsjedništvo u sastavu Marijan Lukšić, predsjednik, Robert Đuranec i Mirko Grbavac, članovi.

Mato Cicak clan lovackog drustva „Fazan Svibje 3

Radno predsjedništvo

Kako za radno predsjedništvo tako i za izborno povjerenstvo odlučivalo se glasovanjem na temelju dva predložena sastava. Kandidaturu za predsjednika istaknuli su Marinko Šebečić i Mato Čičak. Kandidati za predsjednika predstavili su sebe i svoje programe, nakon čega se pristupilo izboru tajnim glasanjem. Od ukupno 71 zastupnika s pravom glasa 41 glas je  pripao Mati Čičku koji je tako postao novi predsjednik lovaca LS Zagrebačke županije. U svom obraćanju novi je predsjednik zahvalio na radu dosadašnjim tijelima i predsjedniku Marinku Šebečiću te najavio kako će ubrzo krenuti s realizacijom zacrtanih planova u novom razdoblju.
Održana je i prva, konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora, izabrano je Predsjedništvo te su predložena i tri kandidata za Skupštinu HLS-a. Na prijedlog novog predsjednika, izabrano je Predsjedništvo u sastavu Tomislav Mužar, Tomislav Bezuh, Zlatko Turković, Stjepan Kirin i Mato Čičak, koji je po funkciji član i predsjednik Predsjedništva. Za dopredsjednike su izabrani Tomislav Mužar i Zlatko Turković. Predsjednik i dopredsjednici su delegati u Skupštini Hrvatskog lovačkog saveza.

Mato Cicak clan lovackog drustva „Fazan Svibje 4

Sjednica Izvršnog odbora

Dosadašnji predsjednik, uz čestitku novom predsjedniku zahvalio se na angažmanu svima koji su u proteklom razdoblju radili za dobrobit lovaca Zagrebačke županije i zaželio puno uspjeha u radu u narednom razdoblju. Nazočni gosti Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i tajnik Hrvoje Kukas te zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović zahvalili su na dosadašnjoj suradnji bivšem predsjedniku i izrazili nadu kako će pod novim vodstvom suradnja biti i dalje uspješna i na zadovoljstvo lovaca.

LSZŽ svibanj 2023