ODRŽANA JE 27. SJEDNICA SKUPŠTINA LS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

U četvrtak 1. srpnja, s početkom u 17 sati, u restoranu „Sablić“ u Dubravi, održana je 27. Sjednica Skupštine Lovačkog saveza Zagrebačke županije.

Prije početke sjednice delegati i gosti su upoznati sa epidemiološkim mjerama kojih se moraju pridržavati kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

Sjednicu Skupštine otvorio je predsjednik LS Zagrebačke županije Marinko Šebečić i na početku pozdravio sve prisutne delegate i goste. Minutom šutnje odali smo počast preminulim lovcima. U proteklih godinu dana , dosta naših članova je preminulo od posljedice korona virusa. Zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti ispratiti naše lovce, pa smo ih se sada s ponosom sjetili i minutom šutnje odali im počast.

Skupštini je prisustvovalo 48 delegata od 72 članice. Od devet pridruženih članica Skupštini su prisustvovala dva predstavnika.

U ime Zagrebačke županije Skupštini je prisustvovao zamjenik župana, Damir Tomljenović. Sjednici Skupštine prisustvovao je u ime općine domaćina, zamjenik općinskog načelnika Ante Grizelj. Kao i svake godine sa nama su bili Dubravka Goleš, voditeljica financijskog poslovanja Saveza i naš lovac, novinar Željko Hrnčević.

Skupštinu je vodilo Radno predsjedništvo u sastavu Marinko Šebečić predsjednik i članovi Marijan Lukšić Robert Đuranec.

Nakon izbora radnih Tijela Sjednice Skupštine, u ime Verifikacione komisije , Stjepan Kirin je iznio podatke o broju prisutnih delegata. Skupštini su prisustvovala 48 delegata, što je dovoljno za kvorum i sve odluke su pravovaljane.

Nakon usvajanja dnevnog reda, izvršena je dopuna Tijela LS Zagrebačke županije. Za člana Izvršnog odbora izabran je Zlatko Križanić iz LD „Šljuka“ Jamnička Velika, a za člana Stegovnog suda LS Zagrebačke županije izabran je Branko Perinić iz LD „Golub“ Dubrava.

Delegati su materijale dobili putem e-pošte, pa nije bilo potrebe čitati izvješća. Predsjednik je dao kratak osvrt na najvažnija događanja u 2020. godini.

Nažalost, zbog korona virusa , naše aktivnosti na području lovnog streljaštva i lovne kinologije su odgođene. Pokušali smo u studenom 2021. održati naš Lovno kinološki kup , ali se epidemiološka situacija pogoršala i natjecanje smo odgodili. Predsjednik predlaže da razmislimo o promjenama u natjecanju u lovnom streljaštvu i lovnoj kinologiji , kako bi natjecanja omasovili i postigli bolje rezultate.

Zadnje dvije godine organizirali smo natjecanje u lovnoj kinologiji otvorenog tipa, mogli su se natjecati lovci i iz drugih Županijskih saveza. I to je polučilo dobre rezultate. Predsjednik predlaže da i Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvo bude otvorenog tipa. Sada se natječu po jedna ekipa iz svakog lovnog ureda, a trebalo bi dozvoliti i pojedinačne prijave lovaca iz našeg Saveza.

Po pitanju osiguranja od naleta na divljač, Ministarstvo poljoprivrede sklopilo je policu sa Eurohercom.

Predsjednik je obavijestio delegate da je na njegov prijedlog, Izvršni odbor izabrao Jančić Josipa za člana Predsjedništva LS Zagrebačke županije.

Predsjednik je rekao da smo financijski stabilni i racionalno gospodarimo.

Obavijestio delegate da smo temeljem odluke Izvršnog odbora nabavili motorne pile za sve naše članice , redovne i pridružene. Kupili smo 81 motornu pilu.

Također je izdvojeno 30.000,00 Kn za naše lovce čija je imovina stradala u potresu. Pomoć će se dodijeliti stradalim lovcima iz Lovačkih društava „Sokol“ Pokupsko i „ Vepar“ Kravarsko.

Izvješća za 2021. godinu su usvojena jednoglasno.

Delegati su upoznati i sa Planom rada i sa Financijskim planom za 2022. godinu. Upoznati su i sa terminima natjecanja iz lovnog streljaštva i lovne kinologije. Članarina LS Zagrebačke županije za 2022. godinu ostaje nepromijenjena.

Odluka o članarini za 2022. godinu usvojena je jednoglasno.

Plan rada i Financijski plan za 2022. godinu usvojeni su jednoglasno.

Nakon radnog dijela Skupštine , delegatima su se obratili i gosti.

Zamjenik načelnika općine Dubrava, Ante Grizelj, i sam lovac , rekao je kako njihova općina prepoznaje rad lovaca i svake godine financijski pomaže lovačke udruge sa svog područja.

Damir Tomljenović, Zamjenik župana Zagrebačke županije prenio je pozdrave Župana Stjepana Kožića. Rekao je kako dobra suradnja Zagrebačke županije i LS Zagrebačke županije traje od samog formiranja županije , odnosno od osnivanja LS Zagrebačke županije. Spreman je pomoći svim lovačkim udrugama , njegov ured je otvoren za sve. I za ovu godinu su određena sredstva za potporu lovstva, ako su ta sredstva nedostatna, učinit će sve da se povećaju.

Predsjednik Marinko Šebečić se zahvalio gostima na dobrim željama, i istaknuo izvrsnu suradnju sa Zagrebačkom županijom.

Na kraju Sjednice , Predsjednik se zahvalio svima na dolasku , zahvalio se gostima . Smatra da je dosta delegata prisustvovalo Skupštini s obzirom na epidemiološku situaciju i stalno prisutan strah od zaraze.

Sve vas pozdravljam , želim puno zdravlja vama i vašim obiteljima. Jedini način da pobijedimo ovaj virus, jedini način da počnemo normalno živjeti je – cijepljenje. Zato, CIJEPITE SE ! „

Prije zajedničke večere, podijeljene su motorne pile prisutnim delegatima. Za lovačka društva, čiji delegati nisu prisustvovali Skupštini, pile su preuzeli članovi Izvršnog odbora.

LSZŽ srpanj 2021.

Fotografije Željko Hrnčević.