Lovački ispit Samobor

U SAMOBORU ODRŽANI LOVAČKI ISPITI

U lovačkoj kući LD „Srna“ Samobor, u Grdanjcima, pred ispitnim povjerenstvom Hrvatskog lovačkog saveza , 2. srpnja 2021. godine. , održan je lovački ispiti. Ispitno povjerenstvo u sastavu Jasmina Oslaković, Ivan Kralj, Slavoljub Marčićev,Željko Hrnčević, Željko Borošak i Ivan Štritof nije imalo težak zadatak. Kandidati su pokazali, i na pismenom i na usnenom dijelu ispita zadovoljavajuće znanje i stekli zvanje lovca.

Samobor

Prije početka ispita naš domaćin, predsjednik LD „Srna“ Samobor, Marijan Lukšić koji je ujedno i dopredsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije, pozdravio je kandidate i članove Ispitnog povjerenstva. Ukratko je upoznao prisutne o Lovačkom društvu i lovištu kojim gospodare. Napomenuo je kako lovstvo u samoborskom kraju ima dugu i bogatu tradiciju. Raduje se što se osposobljavanje održava u njihovoj lovačkoj kući i nada se da će polaznici prepoznati važnost i ljepotu lova . Vrata Lovačkog društva „Srna“ Samobor uvijek su otvorena mladim lovcima.

Samobor - domaćin Marijan Lukšić

U zadnjih par godina, skoro na svakom ispitu za lovce pristupi i po koja buduća lovkinja. Tako je bilo i Samoboru. Lana Pivarić iz Svetog Ivana Zeline odlučila je nastaviti obiteljsku lovačku tradiciju.

Poslije ispita, domaćin nam je priredio bogatu zakusku.

LSZŽ, srpanj 2021.